بسم الله ...
به نام آفریدگار یکتا و بی همتای « همتا » یی و « همتا » یان ...
ازدواج ---- دو
نگاه و تاثیر آن در محبت ...
پس از بررسی های فراوان به این نتیجه رسیدم که ،این بحث از همه بحث های پیرامون ازدواج برای منتظران واقعی ازدواج و البته همه ی جوان ها لازمتر و مهمتر است .
نگاه و چشم ، از تاثیر گذار ترین و تعیین کننده ترین عناصر در شکل دهی به رفتار و تصمیم های انسانی هستند . با توجه به این نقش و این تاثیر عمیق ، عاقلانه است که انسان بر این عناصر و میزان شرکت شان در تعیین تصمیم های انسان ، نظارت داشته باشد . امّا این نظارت چیست ؟ و چگونه ممکن می شود ؟ ، آسیب های این عناصر چیست ؟ چگونه می شود آن ها را مرتفع کرد ؟
نظارت بر رفتار چشم امری ( به نسبت ) آسان است و میل انسان در دیدن چنان نیست که او را در صورت عدم ارضاء آزار دهد . امّا دنباله های امرِ نگاه ، چنان اند که شاید او را آزار دهند . و حتی ممکن است که انسان را به نیستی بکشاند .
امّا حالا بیایید کمی این نگاه خود مان را پایین تر بیاوریم و به نگاه های رد و بدل شده بین دختر و پسر بپردازیم . آیا این نگاه ها تاثیری دارد ؟ خُب مسلماً دارد . اصلاً نمونه هایش را کار شناسان بهتر از بنده و شما می دانند و گفته اند . گفته اند که داشته ایم دختری را که به خاطر نگاه های بی دلیل و از روی هوس پسری گمان برده بود که او عاشقَ ش شده است . و چند سال از بهترین سال های عمرش را در این خیال واهی هدر داده بود . و به قول قدما ( قدیمی ها ) : « قس علی هذا ...» یعنی « بسیارند از این دست نمونه ها ...»
می خواهl کمی این نگاه را باز تر کنم . به نظر من ، قضیه باز هم بر می گردد به ساخته های انسان از انسانِ ایده آلَ ش و باز هم نگاه نا خواسته و محبت ایجاد شده . تازه گاها این حس اولیه ایجاد شده ، اصلا محبت نیست . کُنج کاوی است . یعنی (مثلاً ) دختر خانم که آن آقا پسر را دید ، یک حس کنج کاوی در وجود او بر می خیزد که او کیست ؟ کجایی است ؟ رفتارش جگونه است ؟ و ... خیلی هایش هم شاید به خاطر ازدواج باشد ها . یعنی من او را بررسی می کنم و رفتارش را زیر نظر می گیرم تا بدانم مناسب ازدواج با من هست یا نه . غافل از این که نگاه یک امر ساده ی حقیر نیست . یک امر دو طرفه است . شما به آن چه که نگاه می کنید ، بدانید و مطمئن باشید که در او تاثیر می گذارد . حس نکرده اید سنگینی نگاه را ؟...
خیلی از آقایان و خانم ها دقت نمی کنند در این مسأله و با نگاه های خودِ شان به طرف مقابل این ظن و گمانِ « عاشقی » را در او تقویت می کنند . این امر باعث می شود ( به خصوص برای خانم ها ) که افراد دل در یک دیگر ببندند و حتی فرصت های خوبی برای ازدواج را از دست بدهند .
نتیجه آن که نکته مهمی که در روابط قبل از ازدواج و به خصوص در انتخاب همسرِ « همتا » وجود دارد ، این است که نباید در این مساله از تأثیری که ممکن است بر طرف مقابل وارد آید غافل شد . مثلاً کار شناسان می فرمایند : « در جلسه خواستگاری ، اگر پسر دختر را نپسندید ، طوری رفتار نکند که دختر او را بپسندد و یا ( بد تر ) دل در او بندد .
موفق ، موید و پیروز باشید ...
التماس دعای رجبی ...
کلمات کلیدی: